Kuna Altja oli vaid nelja kilomeetri kaugusel Vihulast, siis tuli seal loomulikult ka ära käia. Kunagi algkooli aegadel käisime klassiga Lahemaal ekskursioonil, aga tookord me Altjas ei käinud. Samas olin juba siis näinud pilti Altja suurest rändrahnust ja kuulnud sealsest kalurikülast. Nüüd oligi aeg seda kõike oma silmaga näha.

Pärast väikest jalutuskäiku Altjal asusime koduteele, aga ega see ei tähenda kohe, et peab silmaklappidega kõige otsemat teed koju sõitma. Tühjagi! Järgmine peatus oli meil Veltsil. Mulle nimelt meenus, et me pole sel aastal veel eriti Vikipeedia jaoks pilte teinudki. Oi-oi! Pole veel liiga hilja seda viga parandada ja Veltsi tundus just sobiva kohana, sest sealsed mõisahooned on enamasti veel Vikipeediast puudu.

Veidi hiljem jäi meie teele veel üks koht, kuhu olin tahtnud juba ammu minna – Äntu järved. Täpsemalt on seal Sinijärv, Rohejärv ja Valgejärv. Nimede valikust ei saa ma küll päris täpselt aru, sest minu meelest oli Sinijärv kõige rohelisem. Seekord olin mina pika seeliku ja valgete tossudega ning Jaan üldsegi kingadega. Seepärast me eriti pikka matka ette ei võtnud, käisime täpselt nii palju, et kõik kolm järve ära näha. Kunagi aga tahaksime terve 18-kilomeetrise matka ette võtta.