Käisime täna K-Rautas ja ma ei saanud sealt kuidagi ilma ära tulla, et oleks endale uusi orhideesid kaasa ostnud. Tegelikult tahtsin ma sinna allahinnatud orhideede pärast minna, aga ka täishinnaga lillede valik oli nii hea, et ma kohe pidin mõne endale saama.

Kõige esimesena jäi näppu siiski 1-eurone Cambria ‘Nelly Isler’. Meil olid varem ainult kuukingad ja üks Miltonia. Tahaks nii väga vahelduseks midagi huvitavamat. Välisel taimevaatlusel tunduvad Cambria ja Miltonia mulle sarnased. Muidugi ma ei arva, et neil ühtemoodi õied oleks, kuid loodan, et saan neid enam-vähem sarnaselt hooldada. Muidu oli see Miltoonia kogu aeg üksi erihoolduse all. Ma varem ei teadnud, et Miltonia’t tuleb kogu aeg kergelt niiskena hoida ega tohi lasta tal päris läbi kuivada. Muidu juhtub nii nagu minul: lille uued lehed kasvavad lainelised.

Teiseks tahtsin kindlasti heledat kollakatoonilist kuukinga. Mulle oleks sobinud ka kollase südamikuga valge, aga nüüd sai selline kergelt sidrunitooniline.

Kolmandaks jäi pihku veel üks väikeseõieline kollakas kuuking ‘Table Dance Hybride’. Seda taime oli kurb vaadata, sest tema pott oli sammaldunud. Pole ka ime, ka substraadiks oli kasutatud ainult sammalt. Võtsin kohe kätte ja istutasin kõik uued elanikud ümber. Väikeseõielise kuukinga juurte ümbert sammalt harutades sain üllatuse osaliseks – selles potis oli kaks taime! Mõlemad ilusad ja tugevad. Üks taimedest õitseb praegu, teine on kunagi õitsenud ja alles jäänud õievarre küljes on ilus pung, mis annab lootust, et ta kavatseb veel õitseda. Loomulikult oli mul töö juures abiline, kelle nina paistab nii mõnegi pildi pealt ning kes vahepeal leidis, et töö on igav ja palju lõbusam on pabrilehtede vahele ronida.