Kui õde annab mõista, et on võimalus tema suurest iirisepeenrast labidaga midagi endale napsata, siis ei saa jätta seda võimalust kasutamata. Kas pärast uute lillede jaoks koduaias ruumi ka on, pole sellel hetkel üldsegi tähtis. Facebooki Aiahoolikute grupis oli just mingi teema, kus keegi oli endale liiga palju taimi kokku tassinud ja nüüd ei mahu need enam aeda ära. Nii hull lugu meie aias veel pole. Küllap on meil lihtsalt mõni ruutmeeter suurem aed. Samas on mul ikkagi täpselt selline tunne, et kõik lilled on meie aiast veel puudu. Tahaks kõike ja rohkem. Eilsest on meil siis 9 sorti iiriseid lisaks.

Halelilla – alumised õiekattelehed on helelillad ja ülemised halelillad; neel kollakas; habe valge, otstest kollane

Valge-kollakas-lillakas

Kollane – ma pole päris kindel, et see on erinev kui meie olemasolev kollane, tundus tumedam

Kollane 2 – sellel õit ei olnud, ei oska praegu midagi rohkemat lisada.

Šampanja – imeilus toon, madalam kui teised

Lillakas – neel kollakas; habe kollane, ülemised õiekattelehed helelillad, alumised tumelillad

Vitafire – roostepruun

Lillakas 2 – neel kollakas, habe kollane, ülemised õiekattelehed beežikad, alumised tumelillad

Joonikiiris – laia servaga