Eile võtsin end kokku ja tegin ühe laari seepi. Tuleb veel teha, aga kahte erinevat seepi ühel õhtul tõesti ei viitsi. Pildi peal on seep veel pisut valet värvi, sest sai just lahti lõigatud ning on alles korralikult kuivamata.

DSC_5169vSeekordne retsept on pärit raamatust “Lihtne seebitegu”, mille autor on Helen Idarand. Olen seda seepi korra varem teinud ja see meeldis mulle väga.

190 g vett
72 g seebikivi
150 g kookosrasva
50 g avokaadoõli
150 g palmirasva
150 g oliiviõli
2 spl lavendliõisi
10 ml lavendli eeterlikku õli

Muidugi, lavendliõisi ma tegelikult supilusikaga ei mõõtnud ja eeterlikku õli kallasin ka tunde järgi.

Septembri alguses saab uue seebi kasutusele võtta. Järgmisena on plaanis maikellukese seep. Kahjuks ei ole mul selle retsepti eelmisest korrast alles. Pean vist uue koostama. Tahaks, rohelise ja valgega seebi teha, aga mul pole ühtegi värvi, mis seebi ilusti valgeks teeks.