Tänane ilm oli nii parasjagu kuum, et eelistasin suurema osa ajast toas veeta. Hommikul küll üritasin natuke lisaläätsedega pildistada. See on täitsa põnev, aga selle jaoks peab tõesti vastav tuju olema. Mul sai see tuju kahjuks väga kiiresti otsa. Ühe ilusa kressi sain siiski pildile.

DSC_4998v

Sorteerisin veel Istanbuli pilte, kuid rohkem midagi tõsiselt asjalikku kahjuks ei teinud. No vahel kohe on nii, et ei tule mingit hoogu peale. Jaanil oli asi teisiti. Käisin vahepeal küsimas, ega ta juhuslikult hulluks läinud pole, kuid sain eitava vastuse. Ta oli kuuma ilmaga läinud puid laduma. Õhtuks oli murupind vabastatud ja heki ääres seisavad nüüd ilusad puuriidad. Juhhuu! Talv võib tulla, meie külma ei karda.

Alles õhtul, kui õues ka jälle hingata sai, tekkis mul jälle tahtmine midagi teha. Korjasin natuke punaseid sõstraid. Osad neist said sügavkülma pandud ja need, mis üle jäid, leidsid oma koha koogi sees. Millegi pärast on nii, et enamus minu kooke on tehtud ühe retsepti järgi ja siis vastavalt olukorrale DSC_5109vlihtsalt pisut mugandatud. Ka täna tegin jälle muretaignast põhja, mille peale munakollastega segatud kohupiimakiht ja siis 4 munavalget 1,5 dl suhkru ja kotikese vaniljesuhkruga vahtu löödud. Munavalgevahu sisse puistasin täna ka umbes 4 dl punaseid sõstraid. Kõik koogikihid saavad ahjus eraldi küpsetatud. Põhi umbes 10 minutit, kohupiim samuti 10 minuit 200 kraadi juures ja viimane kiht umbes 25 minutit 180 kraadi juures. Punased sõstrad andsid magusa munavahu sisse vajaliku hapu.