Nartsiss ‘Rip van Winkle’ on üks igavesti huvitav sakiliste täidisõitega nartsiss. Ta kasvab mul päevaliiliate peenras ja jääb iga aastaga üha kehvemaks ja kehvemaks. Olen tema peale palju mõelnud ja sel aastal oli mul plaan ta välja kaevata, muld välja vahetada ning siis sibulad tagasi istutada. Arvasin, et kuna tegemist on savise maaga, siis see talle ei sobigi. Nüüd aga leidsin ühest raamatust info, et ‘Rip van Winkle’ile meeldib kõige rohkem kiviktaimlas, kus oleks suvisel ajal kuiv ja soe. No minu päevaliiliate vahel kindlasti kuiv ei ole ja muld on tõenäoliselt pigem jahe, sest see on suurte taimede varjus. Nüüd aga lugesin, et paljud madalad väikeseõielised nartsissid vajavad just sooja ja kuiva kasvukohta. Mis siis ikka, nüüd tuleb vastav koht leida.

Rip van Winkle 2014

Rip van Winkle 2014