Eile hommikupoole käisime Tartus muu hulgas ehituspoodides ja sealt tulid mõned petuuniad meiega kaasa. Samuti tahtsid kaks elulõnga kaasa tulla: Blue Light ja Lemon Beauty. Kodus jõudsime natuke terrassil mõnuleda ja äikese-eelset olemist nautida. Siis aga pidime tuppa kolima, sest vihm muutus väga tugevaks ja hakkas lausa näkku pritsima. Mõne aja pärast lisandus äikesele ka rahe – täismäng! Hiljem avastasin, et rahe oli kaks Monte Peony õit ära lõhkunud. Õnneks olid kõik teised õied terveks jäänud. Küllap olid need lihtsalt vihmaga liiga rasked. Jälle on mõned uued tulbisordid värvi võtnud või õie lahtigi ajanud. Monte Peony on üks väga vahva tulp. Blue amaible tundub küll pigem lilla kui sinine olevat. Pop up yellow on see, mis mind kõige rohkem kurvastab. Ootasin sellest väga põnevat tulpi, kuid tundub, et pakis on olnud valed sibulad. Meie aia Hitparade pole ka kindlasti see punase leegiga kollane tulp, mida pakil näidatud oli.

Täna oli meil korralik tööpäev. Mina niitsin sellel aastal esimest korda muru. Ka eelmisel kevadel nikerdasime esimesed korrad nurmenukkude vahelt niita. Neid on nii palju ja nad on nii ilusad, et kahju oleks neist lihtsalt niidukiga üle sõita. Küll jõuab, las nad näitavad praegu, milleks nad võimelised on. Jaan pani samal ajal oma uue suure ja ägeda käru kokku ja hakkas puid vedama. Pärast käisin maasikad ka kiirelt üle. Ei saa öelda, et töö oleks kiire ja korralik olnud, aga parem ikka kui enne. Läksin tekkinud prügiga nõlvast alla ja avastasin alles seal, et tiigi ääres on pardiema. Ega ta end minust eriti segada lasknud. Tõmbus vaid pisut rohkem peitu. Viskasin oma sodi ära ja eemaldusin, et teda mitte segada. Hiljem ei andnud süda siiski rahu ja läksin tegin temast pilti. Pardiema magas rahulikult.

DSC_0309-1-2