Vahel on hiiglama tore, kui saab lihtsalt terve nädalavahetuse maha lebotada. Kui see aga natuke liialt raiskamisena tundub, võib ju autosse istuda ja kusagile sõita. Täpselt seda me laupäeval tegimegi. Juba suvel oli juttu, et peaks Taagepera lossi juures ära käima. Minul oli see siiani nägemata. Kuna suure lebotamise peale ühtegi targamat mõtet pähe ei tulnud, läksimegi Taageperasse. Enne seda jäi teel muidugi veel Helme ette.

Helmes on päris võimsad ordulinnuse varemed. Kahjuks oli väljas juba peaaegu hämar ning tuul oli kõle ja seepärast tuleb sinna kindlasti tagasi minna, et saaks pilti teha ja kõik korralikut üle vaadata. Oleme sel aastal päris mitmes kohas mõelnud, et “siia tuleb tagasi tulla”, aga praegu tundub, et ainult mõtlemisest ei piisa, tuleb kirja panna. Helmes on linnuse varemete taga koopad, mille ava eest võiks kevadisel või suvisel hommikul avaneda ilus vaade orule.

Taageperas jõudsime ainult ringi ümber lossi jalutada. Oli tunda, et talv ei ole enam kaugel ja me kibelesime võimalikult kiiresti sooja autosse tagasi. Ka sinna tuleb tagasi minna. Pealegi on meil ju NatGeo aken Barclay de Tolly mausoleumi juures niikuinii pildistamata.