Juba eelmisel nädalal tahtsin minna hommikul varast päikesevalgust ja udu nautima, kuid kahjuks olin endalegi märkamatult võtnud vastu töökaaslaste lahkelt levitatud viiruse ega suutnud end voodist välja ajada. Seekord oli kõik palju paremini. Tõusin pool seitse, jõin kohvi ja juba enne seitset olin liikumas.

Jah, ma tean, et pliiatsi omamine ei tee minust veel Shakespeare’i ning fotoka omamine ei tee fotograafi. Pole vaja enam meelde tuletada. Sellest hoolimata meeldib mulle vähemalt üritada pildile püüda kogu seda ilu, mille tunnistajaks ma olen. Ei olnud üldse vaja kaugele minna. Juba Lääniste silla juures oli imeilusaid vaateid. Tee ainult silmad lahti ja naudi! Käisin ka Võnnus kirikut pildistamas, kuid pean tunnistama, et seda tuleb teha keset päeva, siis ei tohiks varjud nii palju häirida kui hommikustel piltidel. Pärast Võnnust tagasi tulekut jalutasin Lääniste linnamäel. Olen seal varem vaid paar korda mingite ürituste puhul käinud. Hommikune jalutuskäik täiesti üksi meeldis mulle väga. Nüüd hakkas silma, et inimesed on seal tõesti vaeva näinud ja koha korda teinud. Mul on hea meel, et elan sellises kohas. Kunagi saan nende inimestega kindlasti lähemalt tuttavaks ka, praegu aga kiidan neid lihtsalt mõttes.

Mul oli plaan, et teen oma ringi ära ja lähen siis uuesti magama, kuid sellest ei tulnud küll midagi välja. Olin lihtsalt liiga õnnelik ühe ilusa hommiku üle.