Olgu, päris 50 sinise varjundit ei ole, kuid jupike sinist peenart sai valmis küll.

Pärast suurt juurikate sõelumist on ebaküdoonia lillepeenrast jäädavalt kadunud ning selle asemele said täna hoopis meie uued sinised sõbrad. Kõik sai alguse sinisest ogaputkest “Big Blue“, mis meile Juhani juures silma jäi. Just enne seda olime möödunud kukekannustest, mille hulgas oli erinevaid sinise varjundeid. Need olid ka esmasel vaatlusel ilusad, kuid just ogaputk oli see, mis sundis meid kukekannuste juurde tagasi minema ning nende hulgast mõned kaasa võtma. Meiega tulid “Dasante“, “Lavander White” ja hiina kukekannus “Diamond’s Blue”. Otsevaates jääb selle sinise peenrajupi ette täpselt tokkroosi puhmas ja seepärast on siniseid raske pildile saada, aga mingi ettekujutuse saab ikka:

DSC_4790v

Pildilt ei paista veel üks sinine – Lokilt saadud harilik sinilatv. Kuna ta oli ära õitsenud, siis lõikasin ta madalaks ja ootan järgmist aastat.DSC_4830v

Üks sinine sai eile endale uue poti. Alustaldrik vajab veel väljavahetamist, kuid pott sobib minu meelest lillele päris hästi.

Praegu on aias nii palju ilusat, et ei tahaks kõike pildistada, jäädvustada või niisama endasse ahmida. Igal hommikul käin terve aia läbi ja vaatan, kus ja mis jälle õitsema on hakanud. Isegi ilma õiteta on, mida imetleda. 2013-07-06v