Nädalavahetusel märkasin Facebooki fotograafide grupis kellegi postitust, et lynda.com keskkonnas on tasuta vaatamiseks fotograafia-alaseid õppevideosid ning nende hulgast soovitas postitaja just kompositsioonialast kursust. Võtsin end kokku ja vaatasin viis ja pool tundi videosid kahe päevaga läbi, sest mulle jäi mulje, et see kursus on tasuta saadaval vaid tänaseni.

Ma olin varem lynda.comist ainult servast midagi kuulnud ja arvasin kogu aeg, et tegemist on peamiselt fotograafia-alaste kursuste kogumikuga, kuid see pole üldsegi nii. Seal on palju rohkem kui ainult fotograafia. Kursused on esilehel jagatud järgmistesse kategooriatesse:

Developer
Design
Web
Photography
Business
Education
3D + Animation
Video
Audio + Music

Vaatan ja imestan: kust küll kõik see aeg võetakse, et kõike huvitavat läbi vaadata?!

Igatahes vaatasin mina läbi fotograafia kompositsioonikursuse, mille autor on Ben Long. Väga mõnus vaatamine oli. Tüüp rääkis arusaadavalt, huvitavalt ja konkreetselt. Kuigi ma ei ole tavaliselt eriline videovaataja, siis Ben Longi õpetusi vaataksin kindlasti veel. Üks tema põhilisi soovitusi kompositsiooni nägemiseks ja harjutamiseks oli pildistada must-valgena. Või tegelikult küll mitte pildistada, vaid hiljem must-valgeks muuta, kuid seda pildistamise juures juba silmas pidada. Seda selleks, et värv ei segaks kompositsiooni nägemist. Üks väga huvitav harjutus oli pildistada valgust. Peaks täitsa proovima. Samuti peaks proovima esiplaani ja tagaplaaniga mängimist.