Oleme nüüdseks juba kolm korda Cēsises ööbinud – iga kord erinevas kohas.

Esimesel korral olime neljakesi ja peatusime sellises kohas nagu Holiday Home Tālavas kalns.  Seal oli tegemist eraldi majakesega omanike enda maja kõrval. Alumisel korrusel on üks magamistuba, köök, söögituba, elutuba, veranda ja dušš+wc. Ülemisel korrusel on üks magamistuba, üks läbikäidav kušetiga toake ja kinnine lodža. Kogu maja on sisustatud klassikaliselt. Kuna tegemist on vana majaga, siis annavad selle veidi kõverad seinad majale oma iseloomu. Ruumi on küll ja pererahvas väga meeldiv ja abivalmis. Ka aias on istumisvõimalus olemas. Köök on hästi varustatud, isegi nõudepesumasin on olemas, praeahju ei ole. Ainus asi, mille kallal selles majas viriseda võiks, on dušikardin. Kuna dušš ja wc on ühes ruumis, siis oli päris võimatu niimoodi duši all käia, et kogu põrand ei ujuks. Viimasel õhtul tõi perenaine meile omaküpsetatud kooki ja kuna me olime seal lihavõtete ajal, siis üllatas ta meid pühapäeva hommikul ka värvitud munadega. Imeline!

Järgmisel korral käisime Cēsises nö asja pärast ja kahekesi. Majutuskoha otsinguil alustasin tegelikult Recrole kõige lähematet kohtadest, kuid lõpuks olin endalegi teadmata valinud korteri päris kesklinnas: Vecpilsētas apartementi. Korteris on köök, avar duširuum wc-ga, magamistuba ja elutuba. Elutoa aknad avanevad Rigas iela’le. Kesklinn ja linnusevaremed on kohe sealsamas. Me olime tookord nii väsinud, et vajusime kohe diivanile magama. Selles korteris on korralik köök IKEA nõudega. Natuke üllatas see, et laia voodi peal oli liiga kitsas lina. Ülbitsesin ja võtsin kapist teise lina veel, et kogu voodi ikka linaga kaetud oleks. Wi-fi oli tasuta ja isegi ilma paroolita, kuid ühenduse alguses näidati reklaami. Iseenesest poleks ju hullu, kuid ühendus oli suhteliselt kehv ja kadus pidevalt ära. Seepärast oli seda reklaami natuke liiga palju vaja vahtida. Selle koha pealt võiks nad arenenda. Korteri asukoht on aga ideaalne.

Praeguseks viimasel korral elasime korteris, mida nimetatakse Rožu romantika. Kogu korter on sisustatud rooside teemal ja lõhnastatud. See lõhn oli minu maitse jaoks natuke karm. Kui sisse astusime, siis oli tunne, et lõhnaga anti lausa vastu pead. Korteris viibides harjusime sellega muidugi ära ega pannud enam tähelegi. Laual ootasid meid värsked roosid ja pudel vahuveini. Selle korteri puhul on eriline veel see, et seal on vann, milles on mullimasin. Päris mõnusat massaaži sai. Meie arvates on see selline plaaniga korter, mis sobiks ideaalselt poissmehele. Köögis on olemas kõik esmavajalik, praeahju pole, tuleb mikrolaineahjuga läbi ajada.